V kuchyni - Perníčky k filmu


Tento recept vyšel ve Valentýnském čísle časopisu Apetit. Kdysi jsem si koupila tu tlustou bichli, která se prodává za stovku a je v ní několik čísel, na nádraží do vlaku. Nevím, co to byl za nápad, když ve vlaku nemám ledničku,ani sporák. Jediné, co mi tehdy zbývalo, bylo opatrně kočírovat sliny, které se mi sbíhaly. Taky milujete krásné food fotky?

Tento recept vypadal na těch stránkách tak krásně! Ano, je Valentýnský, ale kdo chce, může si přece udělat Valentýna kdykoliv se mu zachce:)


Původní recept jsem trochu pozměnila, vydělila dvěma, protože porce zcela dostačuje pro romantický večer ve dvou nad filmem, který nutně nemusí být romantický.Původní recept najdete přímo TADY! Já ho dělala tentokrát bez polevy, protože ač vypadá krásně, moc mě chutově nezaujala.


-  60g cukru moučka
-  90g másla (nepoužívejte levný tuk, ale opravdické máslo:)
-  2 až 3 polévkové lžíce tekutého medu
-  200g hladké mouky
-  1 menší vajíčko
-  1/2 malé lžičky prášku do pečiva
-  1 lžičku mleté skořice





 

1. Vyšlehejte máslo s cukrem. Skvělý tip! - máslo nastrouhejte na struhadle jako sýr, neroztápějte ve snaze, že to tak bude určitě lepší. Těsto se Vám pak bude hodně lepit a nebudete vědět, co s tím:)

2. Do této hmoty vložte med, jedno menší vajíčko (já raději dávám necelé vajíčko a zbytek vyliju, protože v původním receptu na dvojnásobek množství se používá jedno celé), prášek do pečiva, skořici. Začněte šlehat a pomalu přidávejte mouku. Těsto se Vám možná ze začátku bude zdát ... prostě divné. Pokud se nevytvoří konstantní hmota už při šlehání (mně se tedy nevytvořila:) , tak prostě přestaňte po chvíli šlehat a zpracujte rukama. A pokud se Vám bude těsto lepit na ruce, pomoučete si je! Potom zabalte do alobalu nebo potravinářské fólie a dejte odpočívat do lendnice. Pozor! - tyhle dva body by měly být hotové co nejdříve, aby máslo příliš nezměklo. Potom se do něj totiž napije mouka a může nám to udělat pěknou neplechu.


3. Předehřejte troubu na 180°C a na nepřilnavém pečícím papíru nebo potravinářské fólii rozvalte těsto. Pokud jste se přesně drželi dvou předchozích bodů (zejména pak co se týče másla, které by nemělo být úplně rozměklé), bude se Vám těsto skvěle válet. Vyválejte podle toho, jak uznáte za vhodné - pokud chcete těsto vysoké nebo tenoučké. Vykrajujte nejlépe srdíčkovou formičkou (já ji měla z Ženy a Život, ale dá se sehnat i v domácích potřebách!) a potom pečte na plechu vyloženém pečícím papírem do té doby, než zezlátnou. Já peču přibližně deset minut, ale doporučuji prostě ochutnávat:) Dva tipy, které stojí za to! - Pokud se Vám těsto bude lepit, nejenže můžete přidat trochu  mouky, ale rozválejte ho hned na pečícím papíru,který pak vložíte na plech a na válení použijte potravinářskou fólii. Na tu váleček rozhodně nepřilepí:))

Pak už jen dobrou chuť!
            A hodně lásky! :)

10 komentářů

  1. jee to je krasny s tema oblicejickama :D

    OdpovědětVymazat
  2. no to vypadá lahodně! a uplně roztomiloučce jsi udělala ty obličejíky :) (tvůj blog mě nutí používat zdrobnělinky!)
    jdu okouknout zásoby jestli máme vše co je potřeba a jestli jo jdu píct! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju holky, tak každý má svou duši, i perníček:) Tak proč by neměl mít i obličej? :))
    Ali, snad se to povede!:) Pak napiš!.)

    OdpovědětVymazat
  4. tvým článkům to sluší čím dál tím víc

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem z Tvého blogu naprosto nadšená! A perníčky určitě vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji moc, holky! Udělaly jsme mi radost!
    Hezký (a snad slunečný) víkend!

    OdpovědětVymazat
  7. To vyzerá vynikajúco a určite to tak aj chutí. Krásne je to spravené, aj tie fotky, celé to vyzerá skvele. :)

    OdpovědětVymazat
  8. prosímtě v jakym programu upravuješ fotky? to se mi hrozně líbí jak je domalováváš:)

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji moc:)
    Tohle doupravování je pomocí Photoshopu :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Sušenky se moc povedly:)! Vajíčko jsem dala celé a místo skořice jsem akorát dala skořicovej cukr, těsto v poho drželo;) Díky za recept :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost! ♥