Keep calm and eat cupcakes


Mám Summer list. Je tam spoustu věcí, které musím udělat, nebo se kterými musím začít. Jednou z nich jsou ty minidortíčky, které u nás zdomácněly pod názvem cupcakes. A dneska měla nastat příprava na den D. Velký den minidortíčkování a hříchu, kdy si napatláte spoustu krému, který tvoří čepičku, do pusy místo, abyste ho nastříkali na dortík.

Jenže. Jsem vám to celkem překvapená, že recepty, které jsem našla, obsahovaly třeba celou kostku másla! Zprvu jsem nenacházela snad žádnou alternativu a na všechny obrázky cupcakes, které jsem měla v prohlížeči otevřené, jsem se začala dívat s despektem. Všechny obrázky se změnily ve šlehačkový dort. Šlehačkový dort já nemám ráda. 

Zanedlouho na to jsem našla recept na polevu ze smatanového sýru. A pak mi na mysl vyvstala i možnost klasického bílku s cukrem, ale ten přece jen znám jen z perníčků.

A pak. Pak to přišlo! Jako když do stoletého dubu udeří blesk, až dva rozverní ptáčci nahoře v koruně leknutím poskočí. Říkala jsem si: máš spoustu kamarádů na blogu, kteří třeba mají zkušenosti a škudlí si je pro sebe!

Proto nastává okamžik pro otázku týdne.  Jaká poleva se vám podařila a chutnala tak, že i nebesa by dala všechno za to, aby si mohli dát jeden dortík?

Vyvolenému čtenáři, který mi dodá nejlepší inspiraci, udělám třikrát hoplá. A pošlu pusu.

19 komentářů

  1. Doufám, že se pak čtenáři dočkají zveřejnění tohoto, pro mě stále neodhaleného, tajemství. Vyzkoušela jsem krémů nepočítaně, a zatím stále ani jeden nebyl ten pravý! Budu se těšit!
    Kristýna

    OdpovědětVymazat
  2. co udělat marcipánový ozdoby? pravej marcipán není moc sladkej a cukrářskej zase jo, můžeš si i vybrat :) nebo ricottu s medem a nějakým ovocem, asi by se dal najít nějaký návod na krém...

    OdpovědětVymazat
  3. Anonyme - určitě ano. Bojím se ale, že budu zkoušet tak, jako ty. Krémy nejsou mou silnou stránkou.

    Arašídko, marcipány už mě napadly, viděla jsem spoustu krásných muffinů (to už asi budou muffiny, když nemají tu šlehačkovou čepici, že?) ... možná nějaká hmota na rozválení a tou obalit muffiny. Ricotta mě ale nenapadla! Já ji snad ani nikdy neměla a pořád mám pocit, že to bude něco podobného jako cottage. Asi jsem ale vedle, že?

    Děkuji holky za názory a nápady!

    OdpovědětVymazat
  4. silvi, tak ji zkus někdy koupit na ochutnání a uvidíš :) je spíš nasládlá nebo neutrální, dá se použít když chceš "smetanové" těstoviny, ale když jí osladíš, je skvělá do dezertů. jen musí být čerstvá. třeba v kauflandu jí nějak divně skladujou, nikdy není tak dobrá jako z tesca (kupovala jsem jí nejlíp v praze tescu na národní třídě..ale spíš to bylo tím, že je tam větší odbyt oproti okraji prahy nebo venkovu..)

    OdpovědětVymazat
  5. hmmm, ja som robila iba tieto - http://fashioncream.blogspot.com/2011/02/lovely-love.html - vyzerali pekne, ale bola to taká maslovejšia "poleva". Takže tiež čakám na nejaký dobrý tip ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Arašídko, děkuji. Vyzkouším!

    dominiko, máslové já právě moc nemusím, ale ten tvůj vypadá krásně. Když už jsi tu ukázala odkaz, odkud prosím máš ty košíčky? Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  7. Nejsem si jistá, zda se to dá použít jako poleva či zdobení na cupcakes, ale nedávno jsem dělala zdravější verzi šlehačky (akorát nevím, jestli to bude dobré, když jsi psala, že šlehačkový dort nee):

    Koupíš smetanu na šlehání (červenobílou krabičku 33%), bílý jogurt nebo zakysanou nízkotučnou smetanu, pak už jen cukr dle chuti, vyšlehat na sníh a voala, může se ozdobit ovocem - tady mám fotky a návod na blogu: http://barika-myextraordinarylife.blogspot.com/2011/05/cream-cake-with-pineapple.html

    Je to lehké a velmi chutné, díky zakysané smetaně či jogurtu to není tak těžké a když nechceš, nemusíš to mít ani moc sladké ;)

    OdpovědětVymazat
  8. http://apetitonline.cz/recepty/1410-mini-moon-pies.html
    zkus marshmallow krém, v USA se používá i na cupcakes :)
    Soňa

    OdpovědětVymazat
  9. jo jo, marshmallow krém je super. Já bych zkusila třeba taky čokoládovou pěnu, je to super jednoduchý recept, psala jsem o ní tady: http://www.idesigner.cz/blog_tipy_8_7_11. Jen čokoláda, voda a cukr (ev. nějaký ten likér :-))

    OdpovědětVymazat
  10. Moc děkuji za vaše rady a nápady!

    jmenovite:
    barika - děkuji! Jak to "stojí"? nespadne to? Mohla bych tam dát možná ztužovač.
    Soni - ten už jsem našla! Máš zkušenosti? Chybí mi kukuřičný škrob
    Jani - určitě zkusím!!!

    Pěkný večer. Silvi

    OdpovědětVymazat
  11. :-))) presne dnes som riesila ten isty problem. zajtra idem piect pina colada cupcakes k svojim narodeninam a do kremu isli len bielky, maslo a tona cukru, co je podla mna dost nechutna, mastna a presladena poleva. preto idem robit krem z ricotty (mam 9% tuku) a len troskou masla aby bol krem dostatocne tuhy. snad sa podari:-)

    uz som taky raz robila a fungoval, recept najdes tu: http://anetagoesyummi.blogspot.com/2011/01/citronove-cupcakes-pre-vincka-k-meninam.html - tam je krem taktiez z tvarohu a nie z tony masla

    OdpovědětVymazat
  12. miluju cupcakes. neskutečně moc.:)

    OdpovědětVymazat
  13. Určitě to drží, když to poctivě vyšleháš :) Jakmile tam dáš ztužovač, je po problému, jen pozor na čertsvý ovoce - některý třeba jako ananas tu šlehačku rozpouští ;) Ale ovoce z konzervy je v pohodě, vím jen o tom čerstvým ananasu, že to dělá neplechu.

    http://barika-myextraordinarylife.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  14. Doporučuji http://www.mp3stahuj.cz komunitní web plný zábavy, stahuj mp3 zdarma, prohlížej videa nebo obrázky, pobav se u dobrých vtipů. Super web:)

    OdpovědětVymazat
  15. ahoj :) napadlo mě udělat vršek cupcakes z tvarohu... Tedy k čokomufinám by šel skvěle. Do něho trocha cukru, citron a je to :)

    OdpovědětVymazat
  16. Sice to není takový krém, který by vytvořil hezký vršek, ale já jsem polila muffiny polevou ze sáčku, kterou jsem smíchala s červeným potravinářským barvivem, no žádný div, ale podle mě jsou roztomilé, miluju růžové polevy:D http://slecna-k.blogspot.com/2011/07/muffinky.html

    OdpovědětVymazat
  17. http://silvidesign.blogspot.com/2011/05/friday-im-in-love.html

    ahoj v tomto príspevku by si mohla prosím vysvetliť ako si urobila toto s tým že si pridala len dolnú časť toho videa kde je to play atď.

    nessie.be@gmail.com bola by som ti veľmi veľmi vďačná

    www.coco-mocco.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. Holky zlatý, tolik nápadů! :))
    http://mydraminginreality.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  19. Já mám krém z Philadelphie (cream cheese) taky docela ráda. Tenhle týden jsem ale udělala swiss meringue buttercream (na webu je plno receptů) a ten mi přišel boží. Másla je tam sice hodně, ale díky sněhu z bílků je nadýchaný a lehký.
    Už se těším na fotky! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost! ♥